locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti spavaću sobu u potkrovlju

Objavljeno: 2021-10-25 12:53:44
Kategorija: Blog

 

Imate li potkrovlje koje želite koristiti na funkcionalan način? Reći ćemo vam kako urediti ovu vrstu prostora, te kako urediti funkcionalnu i ugodnu spavaću sobu u potkrovlju. Potkrovlje je prilično specifičan prostor koji mora biti pravilno raspoređen kako bi se dobio dojam prostranosti. Iz našeg članka naučit ćete kako urediti sobu u potkrovlju i kako maksimalno iskoristiti slobodan prostor u njoj. Spavaća soba u potkrovlju ponekad ima specifičan izgled. Predložiti ćemo vam zanimljiva rješenja koja će zasigurno modernizirati vaš prostor u potkrovlju i učiniti ga izuzetno elegantnim. Uz nas ćete iskoristiti svaki centimetar vrijednog prostora, čak i ako imate vrlo malu spavaću sobu. Mala spavaća soba također može biti vrlo funkcionalna. Pogledajte naše inspiracije, pomoći ćemo vam u uređenju vašeg prostora iz snova!

 

Kako urediti spavaću sobu u potkrovlju? Boja spavaće sobe u potkrovlju – inspiracija puna chica

 

Spavaća soba u potkrovlju je obično mala, zbog čega je vješt odabir boja zidova (i podnih ploča) izuzetno važan u ovom slučaju i osnova je za dizajn interijera. Najbolje je da u malom prostoru dominiraju svijetle boje koje će optički povećati sobu i donijeti malo svjetline. Zahvaljujući takvim bojama, interijer će izgledati prostranije. Danas je vrlo popularna sedefasta i svijetlo ružičasta. Ova opcija će biti izuzetno dobra ako soba ima mali prozor. Ako, s druge strane, želite urediti sobu u tamnijim bojama, mislite o pravilnom osvjetljenju i površinama kosina u svjetlijim bojama. To čak može biti nijansa iste boje. Veliki prozor, s druge strane, omogućuje veću slobodu u uređenju prostora. Razmislite o stilu u kojem želite urediti svoj prostor u potkrovlju. Koncept je vrlo važan. U malom prostoru posebno su važni dodaci, te odabir i način razmještaja namještaja. Naravno, ako nemate ideju za uređenje ovog prilično zahtjevnog prostora, dizajneri interijera će vam priskočiti u pomoć. Međutim, zahvaljujući našem savjetu, takvo uređenje vjerojatno neće biti izazov za vas.

 

Kakav krevet za spavaću sobu u potkrovlju? Gdje je najbolje postaviti krevet?

 

Želite li iskoristiti i najmanji dio prostora vaše spavaće sobe? Odabir kreveta za spavaću sobu u potkrovlju također je vrlo važan. Namještaj ne samo da mora biti udoban i uklopiti se u prostor, već i biti odgovarajućih dimenzija. Najprikladniji će biti krevet za jednu osobu veličine 90 × 200 cm, dok je optimalna veličina bračnog kreveta 160 × 200 cm. Ako vam se čini prevelikim, možete se odlučiti na onaj širine 140 cm, ali kada kupite veći model opremljen ladicama za posteljinu, uspješno ćete urediti prostor dovoljno funkcionalno i dobiti udoban, dovoljno velik krevet za sebe. Također imate mogućnost kupnje sklopivog kauča ili kauča s funkcijom spavanja. Ova vrsta namještaja dat će vam još više prostora, a može biti udobna kao i tradicionalni krevet. Tu je i nešto skuplja, ali vrlo dobra opcija za kupnju kreveta po veličini. Ako se pitate koji madrac odabrati, odlučite se za onaj sa oprugama ili pjenom - to su provjereni modeli koji će vam jamčiti udobnost tijekom spavanja. Također zapamtite da je dobro mjesto za krevet prostor ispod prozora, međutim, uvijek možete eksperimentirati s  rasporedom namještaja. Nemojte postaviti krevet na nisku kosinu, jer se u ovom slučaju možete udariti kada ustajete. Važno je da rasvjeta bude ravnomjerna i dovoljno jaka, osobito s malim prozorom u sobi. Razmislite o tome kako odabrati preostali namještaj. Prilikom planiranja ormara morate obratiti pažnju na nekoliko važnih pitanja.

 

Moderna spavaća soba u potkrovlju – maksimalni funkcionalni prostor

 

Ako uređujemo sobu u potkrovlju, moramo misliti o odabiru namještaja u koji ćemo spremiti sve naše stvari i neće preplaviti interijer. Bijela spavaća soba zanimljivo je rješenje ako želimo da izgleda veće. Ekonomičan interijer je jedna stvar, ali ne zaboravimo na praktičnost. U maloj spavaćoj sobi uklopit će noćni ormarići  i komode za spavaću sobu s puno ladica.  Za ormar u udubljenju možete kupiti, na primjer, spremnike za ormare kako bi bio još funkcionalniji. Razmislite o ormaru s ugrađenim ogledalom (optički će povećati sobu) i kliznim vratima koja zauzimaju manje prostora. Ormari za cijeli zid ovdje mogu biti dobra ideja. Prilikom uređenja spavaće sobe u potkrovlju, nemojte se odlučiti za teške zavjese na prozoru, već sjenila koja će biti prikladna.

 

Spavaća soba u potkrovlju - koji će stil biti idealan?

 

Spavaća soba u potkrovlju, kao i drugi interijeri u vašem domu, također bi trebala biti elegantna i ukrašena s ukusom.  Uređenje spavaće sobe u potkrovlju može biti vrlo zanimljivo. Razmislite o dizajnu interijera i vodećim idejama. Možda ćete se odlučiti za svijetle boje skandinavskog stila, koji je istovremeno klasičan i moderan. Elegantna spavaća soba imat će koristi od takvog uređenja. Romantičniju atmosferu pružit će francuski stil, koji također voli svijetle boje i nježne, cvjetne uzorke. Ljubiteljima prirodnosti svakako će se svidjeti opcija opeke, drvenih ploča ili dasaka na zidu.  Udobna spavaća soba u potkrovlju obložena drvom, s dodatkom drvenog namještaja, hit je ove sezone, te može biti izuzetno impresivna. U takvom interijeru imate mnogo mogućnosti za uređenje. 

 

Spavaća soba u potkrovlju i stilski odabrani dodaci. Prirodni materijali su u modi!

 

Ako želite da vaš interijer u potkrovlju izgleda još bolje, prije svega, pobrinite se za pravilnu rasvjetu. Osim osnovnog svjetla, postavite i manje svjetiljke ili trenutno vrlo moderne pamučne kuglice te šarene i originalne dodatke koji će  interijer zasigurno učiniti modernijim. Važan element dekoracije također će biti ogledala. Oni će učiniti da soba dobije više svjetla i optički će je povećati. Ogledala u dekorativnim okvirima savršeno izgledaju, trebalo bi razmisliti o slikama na zidovima koje će naglasiti stil cijele sobe. Zahvaljujući njima, spavaća soba u potkrovlju dobit će jedinstvenu atmosferu. Također razmislite o podu, najbolje će izgledati prirodni paneli i mekani tepih. Možete dodati neobične kombinacije uzoraka i zanimljivih prekrivača od prirodnih materijala. Izuzetno moderni su trenutno oni tkani, u boho stilu. Na takvom mjestu u potkrovlju, lijepo uređenom i ugodnom, rado ćete provoditi vrijeme.

 

Spavaća soba u potkrovlju i još mnogo toga – preporučujemo naše proizvode!

 

Spavaća soba u potkrovlju je posebno mjesto. Kod nas ćete pronaći sve elemente potrebne za njeno uređenje, kao i druge proizvode koji će modernizirati vaš interijer ili vrt. Preporučujemo, na primjer, namještaj za spavaće sobe, uključujući krevete za jednu osobu i  bračne krevete.  Naše kolekcije će vas sigurno inspirirati. Pogledajte odjel  namještaja za dnevni boravak i kuhinjskog namještaja,   sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Kupaonski namještaj i vrtni dio također čekaju na vas. Ne oklijevajte i pogledajte našu bogatu ponudu!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!