locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Stropne i zidne svjetiljke

Preporučeno za vas:

Filtrirajte rezultate

Stropne svjetiljke

 

Još ne tako davno, stropne svjetiljke koristile su se uglavnom u prostorijama koje su primarno bile namijenjene ispunjavanju svoje funkcije – kuhinjama, kupaonicama, predsobljima. Danas se njihova uloga više tako ne ograničava. Također se koriste u spavaćim i dnevnim sobama. Prije svega, ovi proizvodi preuzimaju izgled LED stropnih svjetiljki koje štede energiju. Koje su njihove najveće prednosti i koju vrstu stropne svjetiljke treba ugraditi u određenu prostoriju?

Sve prednosti LED stropnih svjetiljki

LED stropne svjetiljke za moderne interijere karakterizira prije svega energetska učinkovitost. Zbog mogućnosti korištenja LED žarulja u njima, njihova je upotreba znatno ekonomičnija i ekološki prihvatljivija. Imajte na umu da u usporedbi s tradicionalnim  žaruljama, LED žarulje imaju puno dulji životni vijek. Zahvaljujući tome, ista količina električne energije može proizvesti puno više svjetla.

Štoviše, LED stropne svjetiljke su svjetiljke skromne veličine, čvrsto pričvršćene na strop. To znači da ih, za razliku od lustera i ostalih visećih svjetiljki, nećete oštetiti tijekom čišćenja ili drugih "rizičnih" radnji. To određuje praktičnu prirodu ovih proizvoda.

LED stropne svjetiljke za sve prostorije

Usprkos očekivanjima, Led stropne svjetiljke mogu se uspješno koristiti u bilo kojoj prostoriji u kući. Ovisno o namjeni, parametri ovih proizvoda malo će se razlikovati. Uzmite za primjer LED stropne svjetiljke za kupaonicu. Kako su izložene povećanoj vlazi, moraju imati viši IP stupanj (min. 44). U drugim prostorijama možete slobodno koristiti modele s nižim IP-om.

LED stropne svjetiljke za dnevni boravak isticat će se nešto originalnijim izgledom. Upravo u ovoj kategoriji pronaći ćete modele ukrašene atraktivnim uzorcima koji kombiniraju različite materijale (npr. drvo i staklo). Negdje u sredini naći će se LED stropne svjetiljke za kuhinju – istovremeno su i dekorativne i funkcionalne.

Zidne svjetiljke

Zidne svjetiljke su neophodne kada nam je potreban spot izvor svjetlosti, koji će biti podrška stropnoj rasvjeti. Ovisno o tome kako usmjerite sjenilo, možete postići različiti efekt uređenja: sjenilo usmjereno prema gore stvorit će intimniju atmosferu, dok će sjenilo usmjereno prema dolje dobro doći prilikom čitanja knjiga ili pregledavanja tiska. Zidne svjetiljke dostupne u našem katalogu uključuju moderne, dekorativne oblike, kao i klasičnije oblike koji pašu u tradicionalno uređenim interijerima. Bez obzira na oblik i materijal od kojeg je izrađena, unutarnja zidna svjetiljka uklopit će se u gotovo svako uređenje kupaonice ili dječje sobe.

LED zidne svjetiljke i moderne zidne svjetiljke

LED zidne svjetiljke dostupne su u raznim oblicima i bojama (krom, zlatna, crna) i materijalima. Ova vrsta rasvjete također je ekonomičnije i ekološki prihvatljivije rješenje od tradicionalne rasvjete. Od raznih izvora svjetla, LED svjetiljke su najblaže za oči i dobro osvjetljavaju prostorije. Ako ste pobornik modernog stila, provjerite i ponudu modernih zidnih svjetiljki, dostupnih u trgovini Emmezeta. Kako bismo olakšali kupovinu, zidne svjetiljke podijelili smo u pojedinačne podkategorije. Dolje je navedena podjela po vrsti i stilu:

dizajnerske
kristalne
industrijske, loft
klasične, antičke
rustikalne zidne svjetiljke
zidne svjetiljke
stropne svjetiljke
stakleni modeli
modeli od tkanine.
 

Širok asortiman svjetiljki u trgovini Emmezeta uključuje i unutarnje zidne svjetiljke, svjetiljke za utičnicu, svjetiljke za ogledala i rasvjetu za slike. Provjerite još jednu kategoriju rasvjete. Zidne svjetiljke su neizostavan element spavaće sobe i kupaonice. Bez zidne svjetiljke svaka će prostorija definitivno biti premračna.

Zidna svjetiljka za spavaću sobu i kupaonicu

Najčešće je uloga zidnih svjetiljki u spavaćoj sobi stvaranje intimne i ugodne atmosfere. Zidna svjetiljka postavljena iznad kauča stvara idealne uvjete da se u večernjim satima udubite u zanimljivu knjigu. Zidne svjetiljke za spavaću sobu, koje emitiraju spot rasvjetu, ne bi vas trebale zasljepljivati, već potaknuti na smirivanje. Ako želite ovu funkciju zidne svjetiljke, treba je montirati dosta nisko. Imajte na umu da mora biti u skladu s cjelokupnim uređenjem spavaće sobe, pa ćemo odabrati jednu vrstu za minimalistički interijer, a drugu za tradicionalniji. Zidna rasvjeta u kupaonici pak osigurava dobru vidljivost tijekom aktivnosti poput šminkanja ili drugih tretmana. Dobro odabrana žarulja za kupaonsku zidnu svjetiljku također daje mirnije svjetlo i nije tako jako kao svjetlo koja sija iz glavne točke u prostoriji. Ovisno o vrsti prostorije, razlikujemo zidne svjetiljke:

za sobu
za predsoblje
za dnevni boravak
kupaonske zidne svjetiljke
za spavaću sobu
za dječju sobu.
Pozivamo vas u kupovinu u trgovinu Emmezeta.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!