locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakav ormarić za umivaonik odabrati - viseći ili stojeći?

Objavljeno: 2023-10-20 11:27:37
Kategorija: Blog

 

Ormarić za umivaonik jedan je od onih predmeta koji su jednostavno neophodni u svakoj kupaonici. Kombinira estetske vrijednosti (omogućuje vam da na elegantan način sakrijete sifon) s korisnim funkcijama - ormarić opremljen policom ispod umivaonika omogućit će vam da sakrijete kupaonske sitnice, poput toaletne torbice, češlja, sušila za kosu ili rezervne role toaletnog papira.

Na tržištu su dostupna dva osnovna modela ormarića za umivaonik – viseći i stojeći. U nastavku ćemo vam pokušati objasniti prednosti i nedostatke svakog od ovih modela.

 

 

Stojeći ormarić za umivaonik – tradicionalni model

 

Stojeći kupaonski ormarić je komad namještaja koji se često koristi u tradicionalnom dizajnu interijera. Ovaj model se preporučuje za veće kupaonice, jer umivaonik ugrađen u ormarić svojom masivnošću može preplaviti manje prostore.

Neupitna prednost stojećeg ormarića je ta što je odmah nakon kupnje spreman za korištenje. Za razliku od visećih ormarića, koji se moraju pričvrstiti na zid, stojeći ormarić ne zahtijeva bušenje i pričvršćivanje na zid. Sve što trebate učiniti je smjestiti ga na željeno mjesto i uživati u njegovoj praktičnosti.

 

Stojeći ormarić za umivaonik – kapacitet koji daje nove mogućnosti

 

Ormarići za umivaonike mogu se razlikovati po veličini – prvenstveno po širini i dubini, jer njihova visina gotovo uvijek oscilira oko 82 centimetra. To je približno prilagođeno visini na koju se obično postavljaju umivaonici kako bi bili udobni za korištenje. S obzirom na činjenicu da ormarić često doseže sve do poda (neki modeli imaju noge), prostraniji je od visećeg modela i stvara manje problema prilikom čišćenja (ako je dno ormara u kontaktu s podom, ispod njega se ne nakupljaju prašina i prljavština).

Imajte na umu da stojeći ormarići dolaze u različitim veličinama. Kako odabrati ormarić za umivaonik? Obratite pažnju na širinu i visinu umivaonika. Ormarić možete kupiti u setu zajedno s umivaonikom i nećete morati brinuti o odabiru odgovarajuće veličine i modela ormarića.

 

 

Viseći umivaonik – rješenje za modernu kupaonicu

 

Kao što smo već spomenuli – viseći ormarić ispod umivaonika savršen je za modernu kupaonicu. Viseći kupaonski ormarić elegantno je rješenje za male interijere – slobodan prostor između dna ormarića i poda pružit će optički dojam prostranosti, i omogućit će vam da stojite što bliže umivaoniku bez brige o modricama na nožnim prstima (to je posebno prikladno za vrijeme pranje zubi, kada ne želite da pasta kaplje na vašu odjeću ili pod).

Prostor između dna ormarića i poda je i blagoslov i prokletstvo - s jedne strane, omogućuje vam da lako dođete do prašnjavih kutaka, a s druge strane prisiljava vas da češće i temeljitije čistite.

Kao i u slučaju stojećih ormarića, viseći ormarići za umivaonik mogu se kupiti u setu zajedno s umivaonikom.

 

Viseći ormarić za umivaonik - za i protiv pričvršćivanja na zid

 

U početku se pričvršćivanje ormarića na zid može činiti problematičnim (uvijek je to dodatni rad za koji je potrebno korištenje teže opreme, poput bušilice-odvijača), ali daje i nove mogućnosti - omogućuje vam postavljanje ormarića na visinu koja vam najviše odgovara. To će posebno cijeniti ljudi nestandardne visine, niski ili visoki, kojima je korištenje umivaonika postavljenih na uobičajenoj visini (82 centimetra od poda) problem i utječe na zdravlje (npr. uzrokuje bol u leđima zbog čestog saginjanja). Dakle, kakav ormarić vrijedi odabrati? Dobra je ideja provjeriti sve prednosti i nedostatke i tek se tada odlučiti za onaj koji će najbolje odgovarati.

 

 

Ormarić s umivaonikom – verzija sa ili bez ladica

 

Viseći kupaonski ormarići, kao i njihovi podni ekvivalenti mogu se razlikovati u stilu, materijalu i konstrukciji. Iako su prva dva parametra u velikoj mjeri stvar naših individualnih preferencija (međutim, vrijedi imati na umu da bi se ormarić trebao uklopiti u cjelokupni dekor kupaonice), njihova konstrukcija može utjecati na naše svakodnevne navike.

Ormarić za umivaonik s ladicama jedna je od dostupnih opcija, a ormarići s policama skrivenim iza klasičnih ili kliznih vrata jednako su popularni. Ormarići s ladicama ili vratima koja se otvaraju prema van idealno su rješenje za veće kupaonice – kada ste sigurni da ladice i otvorena vrata neće smetati i ograničiti kretanje. U manjim kupaonicama najbolje će odgovarati police ispod umivaonika skrivene iza kliznih vrata montiranih na šine.

 

Koji ormarić odabrati - viseći ili stojeći?

 

Gore navedene prednosti i mane obje vrste ormarića za umivaonike (viseći i stojeći) trebale bi odagnati sumnje svima koji stoje pred takvim izborom. Ako imate manju kupaonicu, uređenu u modernom stilu, trebali biste se odlučiti za viseći ormarić ispod umivaonika. Ako, s druge strane, baš ne volite čistiti teško dostupne kutke, stojeći ormarić koji seže sve do poda bit će idealno rješenje.

Nemojte zaboraviti o atraktivnom rješenju, a to su ormarići u setu s umivaonikom - odabirom ove opcije možete biti sigurni da će oba elementa savršeno odgovarati jedan drugome (čak i veliki umivaonik s ormarićem savršeno će nadopuniti svaki interijer).

 

Za više informacija posjetite našu stranicu www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!