locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Mali, ali funkcionalan – kako urediti balkon u stambenoj zgradi?

Objavljeno: 2023-05-23 08:25:51
Kategorija: Blog

 

Živeći u gradu, ljudi žude za boravkom na svježem zraku i suncu. Tih trenutaka nikad nije dovoljno. Imajući čak i najmanji balkon, možete stvoriti izvrsno mjesto za odmor. Mali prostor može biti udoban i lijepo uređen kao i ogromna terasa. Njegovo uređenje ne zahtijeva velike financijske izdatke, već dobru organizaciju prostora i spretnost. Uređenje malog balkona nije lako, ali čak i mali prostor balkona, ako na njega stavite pravi vrtni namještaj, balkonsku rasvjetu, biljke i dodatke - stvorit ćete mjesto gdje ćete rado provoditi svoje slobodno vrijeme. Kako urediti prostor na malom balkonu? U nastavku vam predlažemo nekoliko savjeta!

 

 

Mali balkon u stambenoj zgradi – kako ga urediti?

 

Želite urediti mali balkon? U većini zgrada balkoni su mali i uski jedan pored drugog, pa njihovo uređenje može biti problem. Međutim, čak i ako imate balkon u stambenoj zgradi, možete ga moderno opremiti. Najveći izazov je uređenje uskog balkona. Mali balkon možete urediti pomoću vrtnog namještaja. Odaberite namještaj koji se po potrebi može sklopiti i koji ne zauzima puno prostora. Na malim kao i većim balkonima bit će savršen set stolica i stola ili u posljednje vrijeme popularne čahura fotelje. Balkon treba ukrasiti dodacima poput jastuka i zelenih biljaka.

 

Mali moderni balkon – dobro uređenje sa zaštitom od sunca?

 

Kao i na svakom balkonu u stambenoj zgradi, najvažnija stvar je odvojiti se od susjeda i zaštititi se od sunčevih zraka. U tu svrhu možete koristiti tendu, prostirke od bambusa, suncobran ili paravan. Odabir najoptimalnijeg načina zasjenjenja balkona ovisit će o tome koliko je dugo tijekom dana izložen suncu. Za balkone koji gledaju na jug najbolje je montirati fiksnu zaštitu od ratana ili drva. Možete pokušati s ogradom od biljaka penjačica koje pužu po drvenim rešetkama ili po nosačima od užeta pričvršćenim na ogradu i nadstrešnicu balkona. Takav zid od biljaka daje fantastičnu atmosferu, a istovremeno predivno ukrašava balkon. Jednogodišnje biljke su savršene za tu namjenu: mirisni grašak, dragoljub, razne vrste ukrasnog slaka, ukrasni grah, hmelj i mnoge druge, vrlo dekorativne puzavice.

 

 

Oštećeni pod? Nema problema! Uredite lijep balkon

 

Prilikom uređenja balkona u stambenoj zgradi, morate razmišljati i o podu. Ako su vam dosadile gres pločice ili balkonski pod treba renovaciju, možete ga pokriti umjetnom travom ili špagastim tepihom što će ga učiniti ugodnijim. Ovi materijali pogodni su za vanjsku uporabu jer su otporni na vremenske uvjete i vrlo su dekorativni.

 

 

Kako jeftino urediti balkon? Namještaj za balkon

 

Prekrasan pod nije sve, sada je vrijeme za odabir namještaj. Odaberite vrtni namještaj koji odgovara veličini balkona. Prije svega, izbor namještaja ovisi o tome kako provodite vrijeme na balkonu. Ako planirate piti kavu na otvorenom ili jesti, potreban je stolić za kavu. Vrijedno je obratiti pozornost na moderne setove vrtnog namještaja od umjetnog ratana, koji se sastoje od dvije fotelje ili stolica i stola. Ako vas više zanima opuštanje, bolji izbor bit će viseća fotelja ili ležaljka.

 

Rasvjeta i dodaci za balkon

 

Želite li moderno ukrasiti mali balkon? Za postizanje jedinstvenog uređenja mali balkon mora biti pravilno osvijetljen. Možete zamisliti tople večeri provedene na atmosferski osvijetljenom balkonu. Da biste stvorili ugodnu atmosferu, možete odabrati lanac sa svjetiljkama, male vanjske zidne svjetiljke ili male stajaće svjetiljke. Dobra opcija bit će isto tako dekorativne svijeće ili solarne svjetiljke.

 

 

Romantični mali balkon - balkonske biljke

 

Da biste stvorili ugodan balkon, potrebne su balkonske biljke i cvijeće. Mali balkon trebao bi biti ukrašen visećim teglama ili balkonskim teglama. Ako se na balkonu nalazi prozorska daska, postavite na nju tegle s biljem ili omiljenim cvijećem. Odaberite biljke prema položaju balkona. U idealnom slučaju, trebaju biti fotofilne ili fotoosjetljive. Također možete eksperimentirati s bojama tegli i dodataka: lijepo izgledaju međusobno suprotstavljene jarke, kontrastne boje, kao što su žuta, crvena i kobaltno plava. Elegantno izgledaju biljke jednobojnog cvijeta, posađene u teglama druge neutralne nijanse, kao na primjer ljubičasta lavanda u bijelim teglama.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!