locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Najljepši uzorci i boje pločica u 2024. godini

Objavljeno: 2024-01-30 09:16:51
Kategorija: Blog

 

U svijetu dizajna i uređenja interijera pločice su izuzetno bitan element koji utječe kako na funkcionalnost tako i na estetiku prostora. Najmoderniji uzorci pločica i najmodernije boje pločica često se mijenjaju, može biti stvarno mnogo trendova u dizajnu interijera u određenoj sezoni, ali neke bezvremenske keramičke pločice i jedinstveni uzorci ostat će na vrhu tijekom cijele sljedeće godine. Isplati se provjeriti hoće li elegantne keramičke pločice biti savršeno rješenje ili je možda bolje odabrati nešto avangardnije.

U 2024. godini možete svjedočiti fascinantnom razvoju trendova što se tiče uzoraka i boja pločica, koje daju novi život raznim prostorijama. U ovom ćemo se članku osvrnuti na najljepše uzorke i boje pločica koje ove godine oblikuju izgled interijera. Što će biti popularno? Žive boje ili ipak prirodne nijanse? Uzorci ili ujednačene keramičke pločice? Pogledajte kakve moderne podne pločice možete kupiti za svoju kuću i stan.

 

 

Minimalizam u modernoj verziji

 

U 2024. godini vidljivo je zadržavanje minimalizma, koji dobiva moderne akcente. Dominiraju pločice glatkih površina i neutralnih boja koje stvaraju elegantne, smirene interijere. Bijele, sive i bež nijanse obogaćene su suptilnim geometrijskim uzorcima koji daju dubinu prostoriji.

Trendovi pločica u 2024. godini uopće neće zahtijevati skidanje svih pločica i zamjenu završne obrade. Ako već imate minimalistički interijer, nadopunite ga odgovarajućim dodacima. Minimalističke keramičke pločice moderne u 2023. bit će moderne i u 2024. godini.

Nove trendove kod pločica isplati se iskoristiti tamo gdje ste prije birali klasične uzorke i boje. Moderne, elegantne keramičke pločice u minimalističkoj varijanti novi su trend pločica koji će  zasigurno duže biti aktualan.

Najmoderniji minimalistički uzorci pločica su nježne geometrijske figure, a najmodernije boje pločica su svijetle nijanse sive, bež, bijele i crne. Trendovi pločica u 2024. godini u minimalističkoj verziji također imaju jake kontraste.

Betonske pločice su zanimljive opcije za podove, ali i za zidove. Betonske pločice su prije svega popularan arhitektonski beton koji će savršeno naglasiti strogoću i minimalizam uređenja.

 

Klasična i elegantna rješenja za različite interijere

 

Trendovi boja u 2024. suprotstavljaju se minimalizmu - pa kao što vidite, postoji mnogo opcija za 2024. godinu. Šareni trendovi u 2024. godini uključuju i pastelne boje pločica, kao i živopisnije nijanse zelene, crvene, plave pa čak i žute.

Klasična i elegantna rješenja uključuju moderne podne i zidne pločice, kao i opcije čak i za vanjske zidove. Ovom kategorijom dominiraju neutralnije opcije, kao i ekspresivne teksture i cvjetni, bogati uzorci. Dekori su opcije koje se osobito preporučuju za kuhinje i kupaonice kao dodatak zidnim pločicama.

U klasičnoj varijanti također dominira boja terakote, osobito kada je riječ o podovima.

 

Geometrijski i apstraktni uzorci

 

Geometrijski i apstraktni uzorci ponovno se vraćaju u milost, dajući karakter i dinamiku interijerima. Pločice ukrašene linijama, trokutima ili apstraktnim oblicima savršeno su rješenje za osobe koje traže jedinstvene i inovativne načine uređenja. Boje uključuju neutralne tonove, kao i hrabre, kontrastne kombinacije.

Snažni uzorci jedinstveno su rješenje za mnoge stilove interijera. Izražajni akcenti osobito su vidljivi kod pločica velikog formata. Ovdje su osobito popularni apstraktni valovi i neravnomjerni uzorci koji podsjećaju na mramorne šare.

Bezvremenske keramičke pločice mogu se slagati i u geometrijske uzorke. Tada se koriste keramičke pločice velikog formata ili obične pločice – ovisno o uzorku koji želite postići. Za stvaranje uzoraka obično se koriste neutralne pločice. Iznimka su patchwork uzorci, za koje se mogu koristiti jako šarene pločice za stvaranje još sofisticiranijih kompozicija. Ovi postupci su izuzetno moderni u 2024. godini.

Nijanse sive na pločicama, kao i bijele i crne, mogu imati metalni sjaj. Metalni sjaj savršen je za moderna uređenja.

 

 

Vintage, retromanija i rustikalni stil - različiti stilovi, isti motivi

 

U 2024. godini vidi se povratak u prošlost s modernim prizvukom. Pločice inspirirane retro stilom, poput patchwork stila ili mozaika s karakterističnim uzorcima, savršen su prijedlog za ljubitelje klasičnog uređenja s daškom modernosti. Boje uključuju pastelne nijanse i nježne, nostalgične uzorke.

U ovoj skupini također se koriste kamene pločice i gres.  Uzorci lastrico i terrazzo su vrlo popularni kada je u pitanju retro stil. Koriste se i nijanse prirodnog drva, ali ipak prevladavaju pastelne boje pločica.

 

Kreativno korištenje boja - prirodne nijanse i intenzivne boje

 

U domeni boja pločica, 2024. godina je vrijeme eksplozije kreativnosti. Interijeri se ukrašavaju intenzivnim, dubokim bojama, kao što su tamno zelena, boja purpura, boja kadulje ili tople nijanse crvene. Kombinacije boja su odvažne i omogućuju stvaranje dinamičnih prostora punih energije.

Monokromatski trend omogućuje uvođenje više boja u jednom uređenju. Obično se monokromatski trend koristi u eklektičnim i avangardnim interijerima, gdje puno boja s jedne strane oživljava, a s druge oduševljava.

U ovu skupinu spadaju i pločice koje imitiraju mramor, osobito ako su neobičnih boja. Elegancija mramora i jedinstvene boje stvorit će neobičnu mješavinu, savršenu za avangardne interijere.

 

3D efekt i reljefi

 

Pločice s 3D efektom i reljefima još su jedan trend koji dobiva na popularnosti u 2024. godini. Reljefne pločice daju zidovima i podovima jedinstven karakter, stvarajući igru ​​svjetla i sjene. Uzorci inspirirani prirodom, poput kamena ili drva, dati će prirodni šarm prostorijama.

Izražajne teksture i snažni uzorci ovdje su savršeno vidljivi. U ovu skupinu spadaju pločice koje imitiraju kamen, pločice nalik drvu i pločice koje imitiraju mramor, lastrico i terrazzo.

S takvim pločicama možete urediti i rustikalni, retro i vintage stil te klasične interijere, kao i moderne sobe. Ovdje će također biti jasno vidljiv trend optičke iluzije.

Istina, u ovoj kategoriji dominiraju geometrijske pločice, ali proizvođači keramičkih pločica predstavljaju i više organska rješenja. Zahvaljujući takvim pločicama čak možete postići imitaciju tapeta.

 

Eko stil i održivi materijali, odnosno priroda na prvom mjestu

 

U duhu rastuće ekološke svijesti sve su popularnije pločice izrađene od održivih materijala. Popularni su dizajni inspirirani prirodom, poput imitacija drva ili kamena, koji kombiniraju estetiku s brigom za okoliš. U interijerima se koristi keramika i terakota, a izvana gres pločice. Postoji mnogo opcija. Također se koristi prirodna opeka i elegancija mramora, a Biophilic dizajn pločica dominira u eko uređenjima.

Pločice koje imitiraju kamen, drvo ili mramor, kao i betonske pločice koriste se kako u klasičnim, tako i u modernim uređenjima. Nijanse prirodnog drva su tople i oživljavaju interijer, a imitacije kamena daju jedinstvene nijanse sive boje na pločicama.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!