locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Savjeti za borbu protiv vrućina

Objavljeno: 2020-06-08 09:10:13
Kategorija: Blog

Ugodan, temperiran i čist zrak prvi je preduvjet da se osjećate ugodno u nekom prostoru. Klima uređaji i ventilatori su naši najbolji prijatelji za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci, a osim široke ponude dizajna koji se može uklopiti u svaki prostor, mnogi klima uređaji i ventilatori u današnje vrijeme odlikuju se najnovijim tehnologijama koje omogućuju napredne funkcionalnosti.

 

Donosimo vam korisne savjete za borbu protiv vrućina i visokih temperatura.

 

Upoznajte se sa svim funkcijama klima uređaja

U današnje vrijeme većina klima uređaja ima podesive stupnjeve puhanja „jako“, „srednje“ i „nisko“ (high, medium, low). „Jako“ je obično najefikasnije za rashlađivanje prostorije kod normalnih ljetnih uvjeta, ali ako je visoka vlaga u zraku najbolje je jačinu puhanja podesiti na najniži stupanj jer će na taj način klima uređaj filtrirati vlažan zrak sporo i jednolično a samim time i odvlaživati zrak mnogo efikasnije.

 

Prednost napretka tehnologije

Nekim klima uređajima moguće je i upravljanje putem pametnog telefona čak i u trenucima kada ste udaljeni od samih klima uređaja što je izrazito korisna funkcija pa zašto je ne biste iskoristili kako bi vas kod kuće dočekala ugodna temperatura. Ovo je i idealna funkcija, na primjer, za vlasnike apartmana koji čak iz drugog grada mogu pratiti i optimizirati potrošnju u cijelom objektu.

Ne dirajte termostat

Dosta ljudi se uspješno pridržava onog pravila održavanja temperature na istom nivou. Ponekada možete prilikom odlaska iz stana ili kuće smanjiti temeraturu za stupanj ili dva, ali nemojte dolaziti u napast da na termostatu konstantno mijenjate temperaturu. Klima uređaj će trošiti dodatnu energiju, a prostoriju svejedno nećete ohladiti mnogo brže nego što bi to bilo uz jednoličnu temperaturu.

 

Zatamnite prozore kada god je to moguće

Nema boljeg od prirodnog danjeg svjetla, ali za vrijeme visokih temperatura toplina ulazi i kroz zatvorene prozore, a kada su oni zatamnjeni to će biti puno teže. Na taj način će klima uređaj puno lakše i brže rashladiti prostoriju.

Uključite ventilatore

Preko noći pokušajte ugasiti klimu a li upalite ventilatore na lagane okretaje kako bi zrak cirkulirao. Uštedit ćete i na energiji. U slučajevima ekstremnih vrućina možete kombinirati klima uređaj i ventilator. Podesite temperaturu na klimi na ugodnih 25 stupnjeva a u blizini upalite i ventilator koji će pomoći u cirkuliranju zraka.

 

Dobar trik

Za vrijeme vrućih ljetnih dana usmjerite ventilatore prema otvorenom prozoru, na taj način će ventilator gurati zagrijani zrak van, a samim time prostorija će se puno sporije zagrijavati.

Birajte pamuk

Pamučne posteljine svijetlih boja su prozračne i time idealne za ljetne noći. Također, lakše ćete zaspati ukoliko na sebi imate pamučnu piđamu.

 

Pazite na hidrataciju!

Naoružajte se dnevnim zalihama hladne vode. Možete čak i zamrznuti nekoliko bočica vode, tako da, kada ćete ih jednu po jednu vaditi iz zamrzivača, led će se lagano topiti, a vi ćete u svakom trenutku imati dostupno ledeno piće.

Instant osvježenje

Potrebno vam je brzinsko osvježenje? Stavite male zaleđene paketiće vode ili gela preko tanke tkanine na zapešća, unutarnju stranu laktova, vrat ili stražnju stranu koljena, i slijedi instant hlađenje :) Naravno, pripazite da ne držite led dulje od par minuta.

 

Kuhajte pametno

Svakako koristite kuhinjsku napu prilikom kuhanja kako biste spriječili dodatno zagrijavanje prostorije. Još jedna opcija je da ventilator smjestite na pod kuhinje te na taj način odozdo tjerate topli zrak van.

 

Zavirite u Emmezetinu ponudu klima uređaja i ventilatora i ohladite se sa stilom!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!