locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Bazeni i oprema za bazene

Preporučeno za vas:

Filtrirajte rezultate

 

Vrtni bazeni i dodatna oprema za bazene

 

 

Ljetni, vrući dani potiču vas da potražite rješenja koja će omogućiti ugodan odmor u udobnosti vrta i način da se ohladite. Opuštanje u vrtu pruža vam nevjerojatne mogućnosti u tom pogledu. Jedan od najpopularnijih načina provođenja vremena u vrtu su hladne kupke u vrtnom bazenu. Vlastiti vrtni bazen smješten u udobnosti vrta omogućuje vam da odahnete od ljetnih vrućina i pruža mjesto za bezbrižnu zabavu u vodi, koju najviše vole djeca. Vrtni bazeni i oprema su važna investicija pa je vrijedno upoznati se s vrstama bazena i odabrati najprikladniji model.

 

 

Vrtni bazeni - najčešća pitanja

    

 

Koji je vrtni bazen najbolji?    

 

Na tržištu postoje razni modeli vrtnih bazena. Godinama su najpopularniji veliki bazeni s metalnom konstrukcijom i nešto manji ekspanzijski bazeni. Pravi hit sezone bit će moderni i udobni hidromasažni SPA bazeni, koji se obično nazivaju vrtnim jacuzzijima. Za djecu, posebno one najmlađe, idealno rješenje su mali bazeni na napuhavanje ili nešto veća igrališta na napuhavanje. Prilikom odabira vrtnog bazena vrijedi obratiti pozornost na veličinu, kvalitetu izrade i dodatne elemente opreme za bazene kao što su: pumpa s filterom, ljestve, pokrov za bazen ili podloga za bazen, što se može pokazati nezamjenjivim u svakodnevnoj uporabi. Zapamtite da visokokvalitetni vrtni bazeni mogu imati višu cijenu.

     

 

Kakav oblik vrtnog bazena izabrati - okrugli ili pravokutni?   

 

Oblik bazena treba prilagoditi funkcijama koje treba obavljati. Ako spremnik dopušta sportsku aktivnost, bolje je odabrati veliki pravokutni ekspanzijski bazen. Naš prijedlog je pravokutni bazen s metalnom konstrukcijom i pješčanom pumpom 9.56x4.88x1.32m. Ako vrtni bazen treba imati samo opuštajuću funkciju, vrijedi posegnuti za okruglim ekspanzijski bazenom ili vrtnim jacuzzijem na napuhavanje. Naš prijedlog je vrtni jacuzzi s hidromasažom 1.80m x 66cm Miami.

 

     

Koja je cijena vrtnog bazena?   

 

Cijena vrtnog bazena ovisi o njegovom obliku, kapacitetu, konstrukciji i materijalu izrade. Najjeftiniji bazen s metalnom konstrukcijom može se kupiti za cca 300 kn. Takav mali bazen izvrsna je zabava za najmlađe. Za bazene s metalnom konstrukcijom duljine do 10 m i širine 5 m morat ćete izdvojiti i do 14.000 kn. Najjeftiniji ekspanzijski bazeni mogu se kupiti za oko 150 kn. Veliki ekspanzijski bazeni promjera do približno 4 m mogu koštati oko 1000 kn. Najjeftiniji modeli bazena na napuhavanje mogu koštati i oko 70 kn! To je stvarno mali trošak i velika radost za djecu. Veći bazeni na napuhavanje koštaju oko 400 kn. Skuplji modeli često su opremljeni dodatnim priborom za bazen - toboganima ili mrežama za igranje s loptom.

 

     

Vrtni bazeni - vrste i namjena

 

Ponuda vrtnih bazena zaista je impresivna. Svatko tko se suočava s izazovom kupnje vrtnog bazena trebao bi provjeriti što proizvođači nude. Vrtni bazeni mogu se podijeliti na najjednostavniji način:

·         ekspanzijski bazeni;

·         bazeni s metalnom konstrukcijom;

·         bazeni na napuhavanje.


Pojedinačni modeli razlikuju se po veličini, obliku, načinu postavljanja i namjeni. Prilikom odabira bazena vrijedi navesti i vaša očekivanja i mogućnosti vezane uz lokaciju bazena. Mali bazeni na napuhavanje za djecu ne zahtijevaju posebne uvjete i pripremu površine. Mogu se uspješno postaviti u vrtu, na ranču, kao i na balkonu ili terasi. Ekspanzijski bazeni su veći okrugli modeli, čiji se sustav rasklapanja temelji na prirubnici na napuhavanje i spremniku koji dobiva oblik i stabilizaciju tijekom punjenja vodom. Ekspanzijski bazen dobro je rješenje za stariju djecu, daje mnogo više mogućnosti od malih bazena na napuhavanje. Bazeni s metalnom konstrukcijom, su veliki modeli, u obliku pravokutnika, kvadrata ili kruga. Spremnici su montirani na metalne okvire koji osiguravaju stabilnost cijele konstrukcije. Bazeni s metalnom konstrukcijom zahtijevaju veliko ravnomjerno područje i pravilno održavanje tijekom cijele sezone. Namijenjeni su starijoj djeci i odraslima.

 

 

Koji vrtni bazen odabrati?

 

Prilikom odabira vrtnog bazena vrijedi razmotriti njegovu svrhu. Ako će bazen koristiti samo djeca, bit će dovoljan bazen na napuhavanje, ali ako i odrasli žele plivati, vrijedi uložiti u ekspanzijske bazene  ili bazene s metalnom konstrukcijom. Također se vodite kvalitetom materijala koji se koriste u proizvodnji – bazen bi trebao biti izdržljiv i otporan na različite vremenske uvjete. Da biste u potpunosti uživali u kupanju u bazenu u dvorištu, pobrinite se da ima sve potrebne dodatke za bazen. Prilikom odabira bazena za vrt, vrijedi obratiti pozornost na njegov oblik, koji može biti pravokutan ili okrugli.

Cijena bazena varira, tako da će svatko pronaći odgovarajući vrtni bazen za sebe i za cijelu obitelj. Sezonski bazeni i cjelogodišnji vrtni bazeni i oprema pomoći će vam da se opustite u vrtu, svakako je vrijedno uložiti u vlastiti bazen.

U trgovini Emmezeta pronaći ćete širok izbor vrtnih bazena priznatih i iskusnih proizvođača. U vrtnom bazenu iz naše ponude moći ćete aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme. Bazen je također odlično mjesto za lijeno ležanje na zračnim madracima. Odlukom o kupnji bazena fokusirate se na puno zabave i jedinstven način opuštanja.

 

 

Bazen s metalnom konstrukcijom ili ekspanzijski bazen?

 

Stijenke ekspanzijskog bazena ostaju okomite pod pritiskom vode koja ga ispunjava – prilikom punjenja bazena vodom, spremnik raste sam od sebe, držeći se u jednom položaju. Konstrukcija bazena s metalnom konstrukcijom drži bazen uspravnim. Koja je vrsta bazena bolja? Ne postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje. Obje vrste bazena imaju svoje prednosti i nedostatke. Rastvaranje bazena s metalnom konstrukcijom prilično je naporno, čak i ako ima jednostavnu montažu, ali se ekspanzijski bazen može činiti manje stabilnim.

Ekspanzijski bazeni imaju ovratnik na napuhavanje koji štiti od udaranja u njegov rub, pa će biti sigurnije za ljude koji vole ludu zabavu u vodi. Bazeni s metalnom konstrukcijom, imaju okvir izrađen od antikorozivnog materijala i dostupni su u velikim dimenzijama - veličina bazena može biti zaista impresivna.  Bazen s metalnom konstrukcijom dostupan je u različitim veličinama i oblicima, dok su ekspanzijski bazeni isključivo okrugli.

Možete se odlučiti za vrtni jacuzzi. U takvom cjelogodišnjem vrtnom bazenu odmarat ćete se ne samo ljeti, a ugodni mjehurići učinit će da se osjećate stvarno ugodno. Voda u vrtnom jacuzziju može doseći visoke temperature, stoga budite oprezni pri korištenju bazena.  Vrtni jacuzziji mogu se koristiti u vrtu i u kući, proizvodi spadaju u kategoriju manjih bazena i to su obično bazeni na napuhavanje. Jacuzzi je idealan bazen, koji je izvrsna alternativa sauni ili opuštajućoj kupki tijekom zimskih dana. Također će vam omogućiti da se tijekom ljeta opustite u vrtu, ne zaboravite postaviti temperaturu vode tako da vam vanjski bazen služi za hlađenje.

 

 

Najbolji bazeni na napuhavanje za djecu

 

Za najmlađu djecu najbolji će biti mali bazen na napuhavanje. Mala djeca će uživati u prskanju u maloj količini vode, pogotovo ako tamo pronađu svoje omiljene igračke. Dječji bazeni također imaju različite oblike i kapacitete. Starija djeca mogu koristiti veće bazene, što će stvoriti izvrsne uvjete za učenje plivanja. Vrtni bazeni za najmlađe su plitki bazeni u kojima se djeca, čak i najmlađi, mogu sigurno igrati. Bazen na napuhavanje za djecu može biti dodatno opremljen toboganima, suncobranima ili mrežama za igranje s loptom. Veći i prostraniji bazen omogućit će djeci slobodno plivanje, ali najmlađi bi ga trebali koristiti samo pod nadzorom odraslih.

 

 

Kako se brinuti za vrtne bazene? Kemija bazena za održavanje vode

 

Održavanje vrtnog bazena čistim nije teško, sve što trebate je prava oprema za bazene - kemija za bazen i pumpe za bazen. Voda u bazenu mora imati odgovarajuću Ph vrijednost: u rasponu od 7,0 do 7,4. Treba ga provjeravati svakih nekoliko dana i po potrebi tretirati odgovarajućim pripravcima. Razvoj gljivica, mikroba i algi sprječava se korištenjem filterskih pumpi i odgovarajućom kemijom bazena. Uvijek koristite kemiju bazena, čak i u malim dječjim bazenima - to će pružiti sigurnost i higijenu tijekom igre i plivanja. Vodite računa o čistoj vodi kako biste mogli slobodno plivati bez brige za vlastito zdravlje.

Za velike vrtne bazene vrijedi razmotriti kupnju filter pumpi. U našoj ponudi možete pronaći pješčane pumpe i pumpe s kartonskim filterom. Da bi pumpa u potpunosti zaštitila bazen od štetnih čimbenika, morate prilagoditi njezin kapacitet veličini vašeg bazena - što je veći bazen, to treba veći kapacitet i veća učinkovitost bazenske pumpe.

 

 

Kako zagrijati vodu u bazenu? Pribor za bazen koji će vam olakšati ovaj zadatak

 

Kad je vani toplo, ne morate brinuti o odgovarajućoj temperaturi vode. Problem nastaje kada vrijeme nije dobro, a ipak se želite okupati u bazenu. Ponuda uključuje solarne pokrivače koji apsorbiraju sunčevu energiju i sunčevu svjetlost tijekom dana i zagrijavaju vodu kada bazen nije u upotrebi. Ovo je sjajan način za ugodnu večernju kupku. Također možete odabrati posebne pumpe za grijanje - izvrsnu alternativu, pogotovo kada vani nema sunca.

 

 

Bazen - odlična zabava svaki dan ljeta!

 

Da bi zabava bila savršena, vrijedi kupiti dodatan pribor za bazen. Vrtni bazeni prvenstveno služe djeci, pa će kupnja loptica i igračaka biti super ideja. Bez obzira jeste li uložili u ekspanzijski bazen ili bazen s metalnom konstrukcijom, dodatni pribor uvijek će vam dobro doći. Uz lopte na napuhavanje i madrace u obliku životinja u kojima ćete uživati vi i vaši najmiliji, u svom vrtu na savršen način provest ćete vrijeme igrajući se i opuštajući. U vrućim danima bazen je savršeno mjesto za hlađenje, pa će biti koristan u svakom vrtu.

Naši atraktivni bazeni fantastičan su način provođenja slobodnog vremena i savršeno rješenje za cijelu obitelj. Možete se odlučiti za bazene s metalnom konstrukcijom ili razne modele ekspanzijskih bazena. Opremite vrtni bazen dodatnim elementima – bit će korisna kemija bazena i pumpa s pješčanim ili kartonskim filterom. Kupnja vrtnog bazena izvrsna je investicija i dobra zabava na dugi niz godina!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!