locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtni namještaj

Filtrirajte rezultate

 

Moderan vrtni namještaj - način udobnog opuštanja u vrtu

 

Udoban vrtni namještaj je neizostavan element parcele, terase i vrta. On je osnova uređenja, baza za dekorativne elemente i faze uređenja zelene površine. Koji su najnoviji trendovi u području namještaja za vrt, balkon i terasu? Što proizvođači predlažu za ovu sezonu? Isplati li se odabrati jeftini namještaj za vrt i terasu?


Postoji mnogo mogućnosti, počevši od drvenog namještaja preko namještaja od ratana, umjetnog ratana, metalnog namještaja, plastičnog vrtnog namještaja, pa sve do vrtnog namještaja za djecu. Možete slobodno sastaviti moderne setove vrtnog namještaja, odabrati pojedinačni namještaj ili cijeli vrtni set. Sve to kako bi se u vrtu, na terasi ili na balkonu stvorila savršeno uređena zona za opuštanje i odmor.

 

Bez obzira na to odaberete li namještaj od drva, ratana, plastike ili metala, zapamtite da je konačni izgled određenog aranžmana određen detaljima i dodacima.

Iako vrtni namještaj možete ukrasiti po vlastitoj želji, koristeći, na primjer, pokrivače, prekrivače, vrtne jastuke, stolnjake i salvete, zapamtite da njihov oblik i boja imaju ogroman utjecaj na cjelokupni estetski dojam. Odaberite vrtni namještaj koji će najbolje odgovarati stilu u kojem je uređen cijeli vrt.

 

 

Uređenje vrta, balkona, terase - vrtni namještaj po mjeri

 

Vrt je jedan od onih prostora gdje biste se trebali osjećati ugodno i mirno. Ako želite stvoriti mjesto ugodnog opuštanja prilagođeno vašim potrebama, poslušajte svoju intuiciju. Odaberite takav vrtni namještaj, vrtne ležaljke, vrtne ljuljačke, vrtne klupe, vrtne stolice i vrtne stolove koji najviše odgovara vašem ukusu.

Ne gledajte trendove, modu, gotove aranžmane i vrtove s novinskih naslovnica ili inspiracija na blogu. Lijepe su, ali u njima nema duše i atmosfere koja jamči blaženi mir. Ako se želite udobno odmoriti, okružite se omiljenim bojama, tkaninama i dodacima.

Odlučite se za jedan određeni stil i pokušajte ga zadržati u cijelom aranžmanu. Dosljedan dekor, savršeno kombiniran namještaj i ukrasi dat će fenomenalan rezultat. Možete urediti kutak za čitanje u vrtu, koristeći viseću fotelju u obliku čahure i drveni stolić za kavu, ili pak veći model za jelo.

Izvrsna alternativa je moderni vrtni namještaj od umjetnog ratana, koji vam omogućuje stvaranje otmjenih kompozicija. Drveni vrtni namještaj je također vrlo popularan. Već je odavno poznato da svugdje gdje se u dekoru pojavi drvo, mir i sklad idu ruku pod ruku.

 

 

Sastavite vlastiti set vrtnog namještaja

 

Već znate da bi namještaj trebao biti prilagođen vašim potrebama. Ako vaš vrt služi prvenstveno kao mjesto za ručkove i večere u toplim ljetnim danima, onda za aranžman odaberite vrtne stolove i vrtne klupe.

Ako cijenite udobnost i volite piti popodnevnu kavu na otvorenom, onda će izvrsna opcija biti vrtni set za sjedenje. Može uključivati vrtne fotelje, vrtne kutne garniture opremljene udobnim vrtnim jastucima, kao i stol ili mali stolić.

Prednost seta je mogućnost slobodnog sastavljanja njegovih pojedinih elemenata i prilagođavanja veličini vrta i potrebama njegovih korisnika.

 

 

Moderan i udoban namještaj za vrt, balkon i terasu

 

Čak i u malim prostorima moguće je stvoriti odvojena područja i zasebne zone. Na primjer, uskladite set za blagovanje s odijeljenim mjestom za okupljanje oko ognjišta ili roštilja. Zahvaljujući tome, vaš vrt, balkon i terasa dobit će dinamičnu energiju i pružiti ugodno mjesto za opuštanje.

Prilikom odabira namještaja za vrt, treba zapamtiti da bi trebao biti otporan na nepovoljne vremenske uvjete. Odabir materijala koji su otporni na kišu, UV zrake, vjetar i mraz zasigurno će biti dobar izbor. To će vam jamčiti ne samo ugodan odmor, već i trajnost i dugovječnost namještaja.

 

 

Vrtni namještaj – kako izabrati materijal?

 

Najčešća podjela vrtnog namještaja odnosi se na materijal od kojeg je izrađen. Vrsta materijala je važan parametar, određuje trajnost i sposobnost održavanja namještaja. Ako planirate odabrati set namještaja od određenog materijala, provjerite njihovu trajnost prije kupnje.

 

 

Drveni namještaj za vrt

 

Drveni namještaj je univerzalan i bezvremenski. Klasični vrtni setovi od drva odgovaraju tradicionalnim i modernim aranžmanima. Da bi mogli služiti dugi niz godina, zahtijevaju redovitu impregnaciju i zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno kiše, snijega ili UV zračenja. To se uglavnom odnosi na domaće drvo, odnosno: bor, johu, brezu ili smreku. Namještaj od egzotičnog drva izdržljiviji je i otporniji na vremenske uvjete, kao i bagremov i hrastov namještaj, koji ne zahtijeva tako česte tretmane održavanja. Po završetku sezone drveni namještaj treba pospremiti na suho mjesto.

Drveni namještaj nakon završetka sezone treba čuvati u zatvorenoj prostoriji ili natkrivenoj i zaštićenoj od kiše i vjetra sjenici. Drvo ni u kojem slučaju ne smije biti prekriveno folijom, jer to može dovesti do stvaranja gljivica i, kao rezultat, do njihovog oštećenja ili uništenja.

 

 

Metalni namještaj

 

Metalni namještaj je najtrajniji i najizdržljiviji, ali ostavlja dojam štednje, a na suncu se snažno zagrijava. Ipak, on ima svoje pristaše. Ozbiljnost metalnog namještaja može se ublažiti pokrivanjem udobnim i ugodnim jastucima. Posebno je udoban lagan i izdržljiv aluminijski namještaj koji ne korodira i ne mora biti zaštićen ničim.

 

 

Plastični namještaj

 

Plastika je izvrstan materijal za setove vrtnog namještaja. Materijal je izdržljiv i vrlo praktičan. Među namještajem od plastike, pozornost zaslužuju: vrtne stolice i sofe, garniture za sjedenje s udobnim jastucima, vrtne kutne garniture i vrtni stolovi sa staklenim vrhom koji se često izrađuju od kaljenog stakla.

Posebno se preporučuje namještaj od sintetičke plastike s dodatkom smola. Otporan je na vremenske uvjete - ne blijede pod utjecajem UV zraka i ne pucaju na hladnoći, kao i na mehanička oštećenja.

 

 

Namještaj od umjetnog ratana

 

Rustikalni karakter vrta naglasit će pleteni i ratan namještaj. Takav namještaj je lagan i izdržljiv, pod uvjetom da nije natopljen kišom. Stoga su prikladni prvenstveno za natkrivene terase. Najbolje ih je smjestiti na natkriveno mjesto, bez vlage, jer je šiblje vrlo osjetljivo na vremenske uvjete.

 

 

Mudro upravljajte svojim vrtnim prostorom

 

Udoban i ugodan vrt je mudro uređen prostor. Dobra organizacija je ključ do uspjeha. Teško je uživati čak i u velikom prostoru ako u potpunosti ne možete iskoristiti njegov potencijal. Namještaj dizajniran za vrt pomoći će organizirati okućnicu i stvoriti kutak iz snova za opuštanje i odmor na svježem zraku.

Bogata ponuda pojedinačnih elemenata i elegantnih setova daje nevjerojatne mogućnosti i omogućuje ergonomski i ugodan razvoj svakog prostora.

 

 

U Emmezeti ćete pronaći povoljan i elegantan vrtni namještaj!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!