locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Bijelo crna kupaonica - ideja za elegantan interijer

Objavljeno: 2021-11-26 13:56:46
Kategorija: Blog

 

Crno-bijela - jedine kontrastne boje koje savršeno izgledaju u paru! Ova kombinacija sa sobom donosi modernu jednostavnost i klasičnu eleganciju. Savršena je za interijere u kojima estetika igra značajnu ulogu. Bijelo crna kupaonica zanimljiva je alternativa drugim bojama. Kako stilski uskladiti boju zidova sa dodacima?

 

Crno-bijela kupaonica - kombinacija koja ne izlazi iz mode!

 

Bijeli namještaj u kupaonici, crna kupaonska keramika, pločice, boja na zidu, dodaci su dvije najuniverzalnije i najneutralnije boje i mogu se na bilo koji način kombinirati za uređenje kupaonice. Takav interijer uvijek izgleda dobro, ali treba misliti o nekoliko pravila.

Prije svega, uzmite u obzir veličinu kupaonice. U maloj kupaonici trebala bi prevladati bijela, jer optički povećava prostor, otvara ga i osvjetljava. Elemente u crnoj boji trebalo bi odabrati sjajne, jer reflektiraju svjetlost, zahvaljujući kojoj se mala kupaonica čini većom i svjetlijom. U velikoj kupaonici ograničeni ste u osnovi samo vlastitom maštom. Sjetite se da crna i bijela imaju vrlo velik utjecaj na vizualnu percepciju prostora. Pravilno nanesene boje mogu dodati udobnost visokoj prostoriji.

Bijelo crna kupaonica odgovara gotovo svakom stilu uređenja interijera. Odlično će se uklopiti u prostorima uređenim na moderan i minimalistički način, ali i u zanimljivim retro, engleskim ili glamuroznim stilovima. Dodaci ovdje igraju veliku ulogu. Na primjer, kako biste ju uredili u glamuroznom stilu postavite zlatne slavine za kupaonicu, stilizirane noge za kadu odgovaraju engleskom stilu, a veliko ogledalo u okviru - retro stilu.

 

Kako kombinirati boje u crno-bijeloj kupaonici?

 

Prilikom pripreme dizajna kupaonice u kombinaciji crne i bijele primijenimo načelo kontrasta. Ako ste odlučili staviti zidne crne pločice samo na jednu stranu, neka na njemu budu postavljene bijele sanitarije ili kupaonski ormarići. Zanimljiv učinak dobit će se kombiniranjem crnog poda s crnim zidom - kao da se crna prelijeva iz jedne ravnine u drugu. Ali pazite! Ne stavljajte crne pločice na sve visine, postavite bijelu traku pod stropom, zahvaljujući tome, soba se neće optički smanjiti.

 

Rasvjeta kupaonice

 

Bijelo crna kupaonica mora biti vrlo dobro osvijetljena. Što veću površinu na zidovima i podu zauzima crna boja, to treba više izvora svjetlosti. Nedovoljan broj svjetiljki i nedostatak refleksije svjetla, primjerice, velikih ogledala mogu dati učinak koji vam se sigurno ne bi svidio - dojam da je vaša kupaonica sumorna i prljava.

Sličan, iako svakako suptilniji rezultat u unutrašnjosti kupaonice dat će ostakljenje. Prozirno staklo je teže održavati čistim od matiranog stakla, ali reflektira svjetlost, a istovremeno je vrlo dobar način za odvajanje zona u kupaonici. Ako imate veliki interijer, postavite stakleni zid između tuš kabine i ostatka prostorije.

 

Kakvi dodaci u crno-bijeloj kupaonici?

 

U unutrašnjosti kupaonice, uređenoj u bijeloj i crnoj kombinaciji boja, srebrni dodaci izgledat će sjajno, kromirane kupaonske slavine, ručke na vratima itd. Na pozadini crno-bijele boje takvi dodaci naglasit će i elegantan interijer. Dobro će pristajati jednake vrste kupaonskog pribora, npr. vješalice za ručnike, zidne kukice ili čak i dozatori za tekući sapun.

Crno-bijela kupaonica izgleda sjajno s drvenim dodacima. Elegantna komoda za kupaonicu, pa čak i cijeli setovi kupaonskog namještaja izgledaju elegantno i suptilno u kontrastu s hladnim bojama. Drvo daje udobnost interijeru i vizualno ga zagrijava.

Bilo bi dobro postaviti svjetlucave pločice, velika ogledala s rasvjetom, svjetiljke i druge elemente koji raspršuju i reflektiraju svjetlost. To je naglašena elegancija crno-bijelog aranžmana.

A tu su i ideje za kamene dodatke, npr. elegantan dekor koji ukrašava fragment crnog zida. Ako želite dobiti prostor u retro stilu, cigla će se uklopiti i izgledat će sjajno na bijelom zidu. Na pozadini crne, crvena također izgleda sjajno. S druge strane, cvjetni naglasci će kupaonici dodati malo modernog naglaska na stil jungle.

Prilikom odabira pribora za crno-bijelu kupaonicu, ne zaboravite na tekstil. On igra vrlo važnu ulogu i utječe na vizualnu percepciju prostora. Boje i uzorci ručnika ne bi trebali biti slučajnost! Tople boje će dodati udobnost jednobojnom interijeru. Međutim, trebalo bi se odlučiti za jednu, najviše dvije boje, npr. tople bež i intenzivne crvene, bež tepih na podu itd. Ako imate biljke u kupaonici, odaberimo zelene dodatke.

Ništa ne stoji na putu da na zidu kupaonice osim ogledala bude zanimljiva slika, ne nužno da je bijela i crna.

 

Prostor za pohranu

 

Da bi vaša kupaonica zadržala svoju funkcionalnost, u njoj moramo pronaći prostor za pohranu. U tako elegantnom interijeru svi dodaci kao što su paste za zube i četkice za zube, sušila za kosu, brijači kao i drugi aparati, moraju biti skriveni!

Malu kupaonicu najbolje je opremiti jednostavnim, bijelim ormarićima bez ručki ili s onima minimalističkog dizajna. Što se više "stapaju" sa zidom, to bolje. Naravno, to ne znači da vas prostor malih soba u potpunosti lišava mogućnosti korištenja originalnih rješenja. Jedna crna stilizirana komoda savršeno će ukrasiti vašu kupaonicu. Naravno, stavite je na jedan od bijelih zidova.

U velikoj kupaonici lako si možete priuštiti veći broj ormara - pogotovo kada vam je cilj urediti u retro, engleskom ili glamuroznom stilu. Takav interijer neće izgubiti svoju funkcionalnost, ali će dobiti na izvornom dizajnu!

 

Muška kupaonica - za njih je kombinacija crne i bijele

 

Prednost crne posebno cijene gospoda. Smatra se "muškom", crno-bijela kupaonica ima oštar, geometrijski izraz. Također naglašava osjećaj ukusa vlasnika stana. Bjelina zidova izvrsna je baza za bezvremenski, iznimno elegantan pod - šahovnicu.

Zapravo, crno-bijela kupaonica je izbor za svakoga tko cijeni eleganciju i jednostavnost univerzalnih rješenja. Prilikom odlučivanja o takvom dekoru, zapamtite, da i bijeli pod i tamne boje zidnih pločica zahtijevaju veću predanost održavanju čistoće. Pogotovo kada odaberete sjajne površine. Ako sumnjate hoće li se bijela kupaonica s crnim dodacima pokazati praktičnom u vašem stanu, radije razmislite o sivom. Tamni grafit je vrlo blizu crne boje, ali na njemu ne možete vidjeti toliko prljavštine, sapuna ili kamenih naslaga.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!