locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Načini plaćanja i krediti

Može li se u Emmezeti kupovati kreditnom karticom koja ne glasi na moje ime?

Korištenje tuđe kartice, bez prisustva vlasnika nije u skladu s poslovnom politikom niti jedne kartične, pa tako niti naše trgovačke kuće. Naša je preporuka da uzmete dodatnu karticu na svoje osobno ime i njome slobodno kupujete u okviru budgeta koji imate na raspolaganju.

Imate li popust kod gotovinskog plaćanja ili sličan program nagrađivanja kupnje kao što je kartica vjernosti i koji su uvjeti?

U Emmezeti za sve vrste plaćanja vrijede iste cijene. Osim niskih cijena svaki dan i redovnih akcija, nagrađujemo naše stalne kupce kroz članstvo u programu nagrađivanja Emmezeta kluba. Emmezeta kluba.

Mogu li strani državljani u Emmezeti ostvariti pravo povrata poreza?

Putnik koji nema prebivalište ni uobičajeno boravište na području EU (treće zemlje) može ostvariti pravo na povrat poreza tzv. Tax-Free putem tvrtke Global Blue. Nakon kupnje na centralnoj blagajni zatražite obrazac Global Blue za povrat PDV-a kojeg ovjeravate na graničnom prijelazu pri izlasku iz EU. Rok za podizanje PDV-a je 6 mjeseci od datuma kupnje te se ostvaruje isključivo u uredima Global Blue-a koji su prisutni na svim graničnim prijelazima sa trećim zemljama. Iznose povrata pogledajte ovdje. ovdje.

Uz Global Blue možete odabrati tvrtku U Shop. Ako se odlučite za njih možete birati razne mogućnosti za povrat:

  1. na bankovnu karticu (MasterCard, Visa, Premium Visa, Diners, Discover, China UnionPay, BC Card). Potrebno je navesti broj kartice na koju se povrat uplaćuje, može biti bilo koja svjetska bankovna kartica. Iznimka su kupci iz BiH, Srbije i Crne Gore - kupci iz tih zemalja trebaju navesti broj devizne kartice jer se povrat vrši u valuti EUR. Ako niste sigurni je li vaša kartica devizna, savjetujemo da upišete broj tekućeg računa odnosno IBAN..
  2. na PayPal račun - potrebno je navesti email adresu na koju je registriran PayPal račun
  3. na bankovni račun - potrebno ja navesti IBAN računa (broj tekućeg računa) na koji se uplaćuje povrat
  4. u gotovini je za sada omogućen samo u uredima U Shop u Zagrebu, Radnička cesta 52, Green Gold centar, Toranj R2, 4. kat u vremenu od ponedjeljka do četvrtka od 09:00 do 16:00 sati i petak od 09:00 do 14:00 sati.

Koliki je povrat poreza za strane državljane?

Iznos pdv-a u RH iznosi 25%. Da biste ostvarili pravo na povrat, vrijednost kupljenih dobara po jednom računu ne smije biti manja od 740,00kn (98,21€).

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!