locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Cvjetni aranžman za komodu

Objavljeno: 2021-12-20 12:26:22
Kategorija: Blog

 

Živo cvijeće, idealan je ukras interijera. Uklapaju se u mnoge stilove i aranžmane. Teško je ne složiti se s tvrdnjom da se biljke uklapaju u svaki dom, svaki ured, bilo koji prostor. Gdje god se pojave, donose dašak svježine i života. Nije ni čudo da ih dizajneri interijera tako rado koriste kako bi naglasili konačni učinak stvorenih aranžmana. Cvjetne i biljne kompozicije čine interijer ugodnim, obiteljskim i atmosferskim.

Ako tražite inspiraciju za ukrašavanje komode u dnevnoj sobi, imamo zanimljiv prijedlog za vas – cvjetni aranžman.

 

Buket divljeg cvijeća

 

Najlakši i najjeftiniji način ukrašavanja komode je napraviti buket vlastitim rukama. Zvuči zanimljivo?

Kombinirajte posao s užitkom. Prošećite livadom, šumom vašeg omiljenog područja izvan grada ili u parku. Usput prikupite biljke i cvijeće koje vas inspirira, a kada dođete kući, od njih stvorite vlastiti jedinstveni cvjetni aranžman. Poljsko cvijeće smješteno u vazi na komodi u dnevnoj sobi učinit će da soba dobije domaću, ugodnu atmosferu. Odaberite sezonske biljke. U proljeće, tulipani, jorgovani, močvarna kaljužica, potočnice. Ljeti, crveni makovi, plavi različci i šarmantne kamilice. Šareni buket divljeg cvijeća u svakom interijeru. Ovaj jednostavan tretman omogućit će vam da klimu i miris proljetne livade prenesete ravno u dnevni boravak.

Ne brinite ako je proljetno-ljetno razdoblje već prošlo. Najljepši buketi izrađuju se u jesen. Bogatstvo boja koje nam majka priroda daje u ovom trenutku je nevjerojatno. To daje velike mogućnosti uređenja. Možete napraviti sastav šarenih listova, suhih bež trava, sočnog crvenog planinskog gloga i prekrasnih zlatnih suncokreta. Ne brinite o činjenici da niste cvjećar i ne možete stvoriti lijepe, promišljene bukete. U jednostavnosti i razvratu leži sav šarm ručno izrađenih cvjetnih ukrasa.

Poljsko cvijeće i bilje mogu se staviti u pletenu košaru, naglašavajući tako idiličnost interijera. Neki od njih mogu se sušiti i koristiti za cjelogodišnje aranžmane za ukrašavanje komoda. Od suhog voća i biljaka možete napraviti jesenski vijenac za komodu. Ukrasit će dnevni boravak do zime, kada će ga zamijeniti božićni ukrasi.

 

Cvjetni aranžman pomoću svijeća

 

Još jedan, iznimno elegantan način ukrašavanja komode je napraviti cvjetni aranžman koji osim cvijeća, sadrži i svijeće.

Cvjetni aranžmani u kojima su utkane aromatične svijeće apsolutni su hit dizajna interijera. Dobro pristaju u svaki interijer i u svaki se uklapaju. Možete napraviti aranžman uzimajući u obzir boje dnevnog boravka, naglašavajući njegovu klimu i dizajn. Što je potrebno za izradu takvog ukrasa?

· tanjurić

· odabrane biljke,

· sušeno bilje,

· okrugle ili kvadratne svijeće,

· ukrasne vrpce,

· čipka

· floristička spužva.

Ovih nekoliko osnovnih elemenata omogućit će vam stvaranje jedinstvenog aranžmana kojom ćete ukrasiti TV ormar, stol za blagovanje, stolić za kavu, kamin ili radni stol. Koliko dugo ćete uživati u njemu? To ovisi o tome koristite li živo ili umjetno i suho cvijeće. Žive kompozicije su nažalost manje izdržljive. Ako odaberete prethodno osušene elemente, krasit će komodu u vašem domu dugo vremena.

 

Izvedba kompozicije na spužvi

 

Na postolje stavite spužvu koja će stvoriti "okvir" za cijelu konstrukciju. Pričvrstite pojedinačno cvijeće, lišće i bilje tako da tvore kompoziciju. Kakav će biti njegov oblik i izgled ovisi isključivo o vama, vašoj mašti i kreativnosti. U sredini možete staviti jednu ili dvije svijeće. Radi sigurnosti, pobrinite se da osušeni elementi nisu preblizu fitilja. Umjetni i suhi elementi mogu se zapaliti iz goruće svijeće, a takvu situaciju je bolje izbjegavati.

Za konačni ukras koristite obojene vrpce, čipku ili kuglice.

Preporuka! Koristeći florističku spužvu, stvorit ćete sastav od živih biljaka, sušenog bilja, kao i umjetnih biljaka dostupnih u vrtnim trgovinama.

 

Šuma u staklenci

 

Aranžmani u staklenci postali su pravi hit posljednjih godina. Oni ukrašavaju naše domove i urede. Oni su voljeni zbog svog izvornog izgleda i dizajnerskog karaktera. 

Apsolutni hit je činjenica da možete sami napraviti ovu prekrasnu zamjenu za šumu. Odabir svakog elementa aranžmana malo po malo. Da biste napravili šumu u staklenci, trebat će vam: prikladan supstrat, biljke i, naravno, dovoljno velika posuda.

Projekt, kao što je šuma u staklu, osvaja srce svih koji se vole okružiti neobičnim, lijepim ukrasima. Savršeno se uklapa u modu za "eko".

Ovaj raspored biljaka ne treba toliko vode kao klasične lončanice koje ukrašavaju naše domove. Zalijeva se, stvarno sporadično, ako se dogodi da vlaga koja cirkulira iznutra ispari, npr. kroz otvoreni pokrov. Dakle, možemo reći da je šuma u staklenci ekonomična i doista ekološka. Ovo je nezahtjevni ukras od cvijeća koji je izuzetno impresivan.

Šuma u staklenci donijet će sklad interijeru, omogućit će vam da uživate u šarmantnom sastavu zelenih biljaka. Zahvaljujući tome, čak i u malom stanu u zgradi u središtu grada, možete uživati u zamjeni za šumu. Biljke u staklu uspješno će zamijeniti cvjetne gredice, lonce i herbarije. Zelena zemlja zatvorena u staklenku stoga će dobro pristajati u minimalno uređenim interijerima.

Manja ili veća šuma u staklu bit će izvrstan ukras svakog interijera i mnogih komoda. U proljeće i ljeto, može se koristiti za uređenje balkona i terase, gdje će ukrasiti vrtni namještaj od ratana ili drveni vrtni namještaj.  

Osim toga, vrijedi dodati da je šuma u staklu odlična ideja za zabavu roditelja i djece. Šuma u staklenci je zabavna za cijelu obitelj i sjajan način da provedete vrijeme zajedno. Za stvaranje jedinstvenih kompozicija možete uključiti najmlađe članove obitelji.

Tražite li inspiraciju za ukrašavanje komode, ormarića, stola, kamina ili ulaznih vrata? Svakako posjetite našu trgovinu Emmezeta. Imamo puno zanimljivih, dizajnerskih prijedloga za vas. Također možete koristiti našu online gdje ćete pronaći proizvode potrebne za uređenje i aranžiranje vašeg doma. Pozivamo vas u kupovinu!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!