locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kuhinja u glamour stilu – kako postići elegantan prostor

Objavljeno: 2023-03-16 11:44:09
Kategorija: Blog

 

Kao što su glamour interijeri jako popularni među ženama, tako su i među svim ostalim osobama koje od prostora očekuju visoku funkcionalnost, udobnost i estetiku punu sjaja i elegancije. U glamour stilu moguće je urediti spavaće sobe, dnevne boravke, kupaonice i kuhinje.

Glamour kuhinja je jedinstveno mjesto po mjeri vlasnika koje predstavlja kombinaciju moderne elegancije i raskoši s daškom topline. Glamour stil nije ujednačen - možete se odlučiti za minimalističke, vrlo moderne varijante ili ugodnija, romantična rješenja s više boja. Zajedno s nama provjerite kako izgledaju ovi otmjeni interijeri i hoće li ispuniti vaša očekivanja.

 

 

Zašto je kuhinja u glamour stilu dobar odabir?


Stil kao što je glamour osvojio je srca mnogih, a interijeri se sve više uređuju na temelju rješenja iz ovih iznimno elegantnih aranžmana. Kao svaki moderan stil, glamour predstavlja kombinaciju funkcionalnosti, udobnosti i visoku estetiku, a to su značajke koje postavljaju najbolje i najupečatljivije trendove u uređenju ne samo kuhinje, već i ostalih interijera.

Kuhinje po mjeri u glamour stilu su ugodne za korištenje. Praktičan kuhinjski namještaj, kuhinjski otok i funkcionalan raspored glamour kuhinje omogućava ukućanima ugodno kuhanje i uživanje u hrani, a visoka estetika prostora svakom gostu pruža jedinstveni doživljaj.  

 

Koje se varijacije glamour stila mogu primijeniti u kuhinji?


Glamour stil nije ujednačen i ako želite urediti glamour kuhinju, možete odabrati nekoliko zanimljivih varijanti ovog stila. Popularni su moderni minimalizam i romantično uređenje, kao i varijacije između ova dva trenda.

 

Moderan interijer minimalističke glamour kuhinje


U minimalističkim kuhinjama glamour stil ima posebna pravila. Ovo je jedinstveni interijer, s jedne strane vrlo umjeren, a s druge - pun prirodne elegancije i suptilnog sjaja. U minimalističkim glamour kuhinjama su prisutni elementi s frontama visokog sjaja. Uz visoki sjaj glamour kuhinja će zablistati i ostavljati dojam elegancije. Također, visoki sjaj je često jedina dekoracija takve kuhinje – s obzirom na minimalizam ne koristi se više ukrasa.

Ova varijanta glamour stila je najpopularnija. Dekorativni elementi su ograničeni, a cijeli raspored vrlo jasan. Sjajne površine lijepo reflektiraju svjetlost, stoga je ovakav glamour čak i lakše urediti u manjim kuhinjama.

U slučaju minimalističke kuhinje u glamour stilu lako je istaknuti karakter interijera pomoću kontrasta. Stoga se crne fronte kuhinjskog namještaja kombiniraju s bijelim zidovima ili obrnuto.

 

Glamour kuhinja u romantičnom izdanju


Glamour kuhinja može imati i romantičan prizvuk. Ova varijacija glamour stila je stekla ogromnu popularnost, posebno među ženama. U ovom izdanju glamoura je prisutan visoki sjaj, ali i više boja. Posebno šarmantno u takvom prostoru izgleda puderasto roza.

Glamour kuhinja u romantičnom ugođaju je mjesto puno pastelnih boja i bijele boje, kojim dominiraju dodaci, posebno vaze i zdjele boje zlata, srebra ili bakra. Pun pogodak su također stakleni i kristalni ukrasi. Posebnu ulogu ima tu i rasvjeta.

Romantična glamurozna kuhinja potiče na provođenje u njoj puno vremena, ugodna je i očaravajuća.

 

Glamour pun blistavog sjaja


Kuhinje u prekrasnom glamour stilu također mogu biti varijacija između minimalizma i romantizma. U ovom izdanju kuhinjski namještaj je i dalje u visokom sjaju, ali ima nešto manje boja i više dodataka. U ovakvom prostoru još uvijek dominira elegancija, a rasvjeta je od velike važnosti.

U ovom izdanju kuhinje su prisutni prirodni kamen, tapecirane stolice i najčešće ugradbeni kuhinjski aparati. Dominira bijela boja, a u drugom planu pojavljuju se jače boje: ljubičasta, zelena i zlatna. Osim toga, čest odabir je kombinacija snježno bijele i crne boje.

 

 

Kako bi trebala izgledati idealna glamour kuhinja?


Glamour stilom dominiraju raskoš i bogatstvo, kako oblika tako i sjajnih površina. Ima tu dosta zlata, srebra i kraljevskih boja: ljubičaste, crvene, bijele, crne pa čak i puderasto roze. Kuhinja je ujedno elegantna i vrlo ugodna, ima crno-bijele kuhinjske elemente i zlatne ili srebrne dodatke. Ukrasi su vam vrlo bitni jer unose eleganciju. Cjelokupni dizajn će vam nadopuniti odgovarajuća rasvjeta.

 

Koje će unutarnje uređenje biti najbolje u glamour kuhinji?


Ako želite urediti glamour kuhinju, započnite odabirom odgovarajućeg unutarnjeg uređenja. Glamour stil asocira na eleganciju i raskoš, a cjelina treba imati jedinstveni sjaj. Takvom interijeru će dobro pristajati završna obrada od keramičkih pločica, posebice velikog formata. Njihova boja i dizajn oponašaju prirodni kamen, mramor, granit ili travertin. Posebno se preporučuju svijetle nijanse. Takve pločice na zidovima i podu same po sebi mogu biti ukras kako u minimalističkom interijeru tako i u bogatijoj varijanti glamour stila.

 

Kakav namještaj najbolje odabrati?


Glamour kuhinja je prostor za puno sjaja i raskoši. Glamour se nešto mijenjao tijekom godina, ali ključnu ulogu u glamour kuhinji, kao i u svakoj kuhinji, ima namještaj. Glamour kuhinja bez namještaja ne može biti funkcionalna, stoga interijer treba pravilno opremiti.

U glamour stilu može se često vidjeti sjajna površina, tako da bi glamour kuhinja trebala biti opremljena namještajem visokog sjaja. Namještaj u minimalističkoj varijanti najbolje je kombinirati s ugradbenim kućanskim aparatima koji će biti sklonjeni iza fronti.

Kod glamour interijera dobro je odabrati kuhinjski namještaj s radnom pločom od prirodnog kamena ili u boji i uzorku kamena, mramora ili travertina. Zahvaljujući kamenoj ploči kuhinja će sigurno izgledati atraktivno. Dobar efekt daje usklađenost boje i uzorka zidnih pločica između elemenata s radnom pločom. Isto tako, to je materijal jednostavan za održavanje.

Ako u svoju kuhinju želite ukomponirati stol i stolice, dobro je odabrati modele u kojima dominira bijela boja. Stol i stolice trebaju unositi eleganciju i dekorativni štih, ali bolje da nisu previše otmjeni.

 

Koji će dodaci naglasiti glamour stil u kuhinji?


Glamour kuhinja je mjesto gdje su bitne dekoracije. Dodaci naglašavaju karakter interijera i ističu njegovu ljepotu. Među must have dodacima za glamurozan prostor svakako će se naći zdjele i vaze od kamena ili metala te stakla ili kristala. Bitna stavka je i tekstil, pogotovo onaj u hrabrim bojama: zlatnoj, srebrnoj, crnoj, ljubičastoj ili zelenoj.

Rasvjeta je jednako važna kao što su i dodaci. Praktične su elegantne, kristalne lampe i ukrasne zidne svjetiljke.

Zanimljiva opcija mogu biti ogledala koja će optički povećati i ukrasiti prostor.

Zapamtite, međutim, da je previše dodataka sklono izazvati suprotan učinak i ostaviti dojam preplavljenosti. Jasno je da interijer u stilu glamur mora zaslijepiti, ali zapamtite da se ne smije prijeći granica jer tada može postati zamorno.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!