locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtna ljuljačka - vrijeme je za ugodno opuštanje u vrtu

Objavljeno: 2022-03-14 09:22:46
Kategorija: Blog

 

Vrtne ljuljačke i vrtne viseće mreže zasigurno su najudobniji elementi uređenja terase i balkona. Jamče odraslima i djeci ugodno opuštanje na svježem zraku. Danas je teško zamisliti savršeno uređen vrt, bez vrtne ljuljačke obješene među drvećem ili postavljene na trijemu ispred kuće. Ljuljačke su postale sastavni dio uređenja vrtova, postajući jedan od najkarakterističnijih elemenata.

Ako želite da udobnost odmora na otvorenom, u vrtu, na balkonu ili na terasi bude stvarno vrhunska, svakako biste trebali razmisliti o kupnji vrtne ljuljačke. Savršeno odabrana vrtna ljuljačka nadopunit će vrtni namještaj kojim je uređena zelena površina oko kuće.

 

Vrtna ljuljačka u nekoliko verzija - namještaj po mjeri modernih vrtova

 

Vidjevši koliko su vrtne ljuljačke popularne, proizvođači vrtnog namještaja i vrtnih dodataka pripremili su brojne zanimljive modele ljuljački za nadolazeću sezonu. Među njima možete pronaći manje i veće proizvode namijenjene jednoj ili više osoba. Najpopularnije su:

• drvene vrtne ljuljačke;

• ljuljačke sa sjedalom od tkanine;

• viseće vrtne fotelje;

• ljuljačke tipa gnijezda ili čahure.

Mnoštvo uzoraka i boja nije slučajno. U dvadeset i prvom stoljeću vrt je postao produžetak kuće i dnevnog boravka. Njegov dekor je sve češće promišljen, elegantan i dosljedan. Ljuljačka, koja se nalazi u takvom prostoru, ne može biti slučajna. Trebala bi savršeno odgovarati elementima uređenja vrta, koji uključuje: vrtni namještaj, elemente male vrtne arhitekture, kao i ukrase i tekstil.

 

Drvena , metalna, pletena - razni materijali neograničene mogućnosti

 

Vrtne ljuljačke izrađene su od mnogo različitih materijala, boja, uzoraka i oblika. Ovako širok izbor omogućuje savršeno uklapanje vrtnih ljuljački s interijerima i prostorima uređenim u različitim stilovima.

 

Drvene vrtne ljuljačke u klasičnom, boho, retro, skandinavskom stilu

 

U vrtu uređenom u boho, retro ili skandinavskom stilu, klasične i najčešće drvene vrtne ljuljačke savršeno pristaju. Prijedlog su i za odrasle i za stariju djecu. Vrtne ljuljačke ovog tipa imaju sjedište za nekoliko ljudi, zahvaljujući čemu ih istodobno može koristiti nekoliko ljudi. Za veću udobnost korištenja, drvene vrtne ljuljačke mogu se opremiti mekim jastucima ili udobnim dekama.

 

Vrtna ljuljačka od tkanine na metalnom okviru za klasične, moderne i art deco vrtove

 

Kao što smo već spomenuli, jedan od najvažnijih kriterija koji bi trebao odrediti izbor ljuljačke je priroda vrta.

Zanimljiv prijedlog za klasične i moderne prostore može biti vrtna ljuljačka od materijala. Njena aluminijska konstrukcija je lagana i elegantna, a sjedalo od tkanine izuzetno je udobno i elegantno.

Veliki plus ljuljački na metalnom okviru je praktična nadstrešnica, koja štiti od intenzivne sunčeve svjetlosti u vrućim danima. Neki modeli imaju mrežu protiv komaraca, što može biti posebno korisno u ljetnim večerima.

Neki modeli na okviru imaju pletena sjedala, nalik pruću ili ratanu. Druge su opremljene mekim presvlakama ili jastucima u modernim nijansama sive. Savršen su dodatak setovima vrtnog namještaja od drva ili ratana.

 

Dizajnerske ljuljačke u obliku visećih stolica i fotelja za moderne i klasične vrtove

 

U ovoj kategoriji proizvoda možete pronaći vrtne ljuljačke u obliku visećih brazilskih fotelja ili pletenih rodinih gnijezda. Viseće vrtne fotelje montirane na stalak ili pričvršćene na granu stabla, omogućuju lagano ljuljanje i prikladno mjesto za odmor. Preporučujemo vam da viseću fotelju postavite na malu terasu ili balkon, ali naravno i u vrt. Suprotno izgledu, to je također rješenje za nekoliko ljudi. Vrtna ljuljačka na okviru ima veliko udobno sjedalo tako da dvije osobe mogu istodobno koristiti ljuljačku.

 

Vrtna viseća mreža – ljuljačka koju možete objesiti bilo gdje

 

Još jedan zanimljiv prijedlog su vrtne viseće mreže. Dostupne su u dvije varijante: na okviru ili za montiranje u vrtu, na balkonu ili terasi pomoću dostupnih elemenata ili stabala. Prednost ovog rješenja je visoka mobilnost, a time i mogućnost postavljanja visećih mreža u različite dijelove zona za opuštanje.

Većina visećih mreža izrađena je od čvrstih materijala otpornih na nepovoljne vremenske uvjete. Modeli s okvirom, osim ležaja od tkanine, opremljeni su metalnim ili drvenim okvirom, a ponekad i dodatnim elementima kao što su mreža protiv komaraca, zaštitni pokrov ili jastuci. Zahvaljujući tome, namještaj je izuzetno funkcionalan i udoban.

Opuštanje u vrtu na visećoj mreži pravi je užitak, ali prije nego što odaberete savršenu viseću mrežu, provjerite njezino maksimalno opterećenje. Ako želite da vaša obitelj, posebno djeca, mogu koristiti ljuljačku na siguran način, pobrinite se da ima sva odobrenja i najviše parametre.

 

Vrijedi zapamtiti pri odabiru vrtne ljuljačke

 

Prije nego što se odlučite za određeni model ljuljačke, svakako provjerite njeno maksimalno opterećenje kako biste ju zajedno s obitelji mogli slobodno koristiti. Pazite da to bude maksimalno opterećenje.

Također obratite pozornost na materijal izrade. Trebao bi biti otporan na promjenjive vremenske uvjete i istovremeno jednostavan za čišćenje i održavanje.

Važna je veličina određene vrtne ljuljačke. Bilo bi dobro uskladiti veličinu mogućnostima prostora koji morate urediti. Nažalost, jedna od najčešćih pogrešaka je odabir prevelikog modela, koji se na malom balkonu ili terasi može činiti potpuno nefunkcionalan.

 

Vrijedi pronaći savršenu ljuljačku!

 

Svaka ljuljačka za vrt, bilo za djecu ili odrasle, može postati zanimljiv ukras i omiljeno mjesto za provođenje slobodnog vremena. Prilikom uređenja vrta, balkona ili terase, možete postaviti lagane raznobojne viseće mreže, moderne fotelje u obliku čahure ili udobne ljuljačke s okvirom. Ako tražite namještaj po mjeri, sigurno ćete ga pronaći u ponudi naše trgovine. Provjerite što vam možemo ponuditi i uredite s nama vrt iz snova, gdje će opuštanje i odmor biti pravi užitak.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!