locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Karniše i dodaci

Filtrirajte rezultate
Prikaži
po stranici
Sortiraj prema

                                                                                 Karniše i stropne karniše s kanalom

   

  Ponuda karniša i stropnih karniša trenutno je vrlo široka. Možete slobodno birati između različitih modela i različitih stilova, kako bi ih savršeno uskladili s dizajnom interijera. Zbog gotovo beskonačnog broja modela, karniše nisu samo praktični element za opremu stana već i ukras, te stvaraju prekrasnu kompoziciju sa zavjesama. No, ne smije se zaboraviti na neke osnovne radnje koje je potrebno obaviti kako bi karniša ili stropna karniša bila dobro odabrana.

  Duljina karniše – kako je pravilno izmjeriti

  Prvo što treba učiniti je izmjeriti širinu udubljenja prozora. Obično je šire od prozora za oko 10 do 30 cm. Ipak, nemojte zaboraviti da ponekad imate posla i sa sasvim neobičnim udubljenjima. Nakon što dobijete dimenzije udubljenja, dodajte oko 10 - 20 cm sa svake strane. Na tih 10 - 20 cm od kraja udubljenja treba postaviti nosače karniša, zahvaljujući kojima zavjese neće skliznuti. Sama karniša bi trebala stršati oko 10 cm iza nosača. To znači da bi sama karniša trebala biti duža od udubljenja čak 40 cm.

  Situacija je malo drugačija kada je prozorsko udubljenje vrlo blizu okomitog zida ili je u dodiru s njim. U takvim okolnostima trebate se odlučiti za karnišu s bočnim nosačem. Još jedno vrlo praktično rješenje bit će odabir stropne karniše s kanalom, koja se može montirati tako da dodiruje okomiti zid, zbog čega će zavjesa u potpunosti prekriti prozor.

   

  Koji sustav odabrati – šipke, aluminijske karniše ili možda stropne karniše s kanalom?

  Odabir sustava za vješanje zavjesa i zastora nije uvijek jednostavan. Možete se odlučiti za efektne šipke različitih debljina. Izvrsne su za vješanje tradicionalnih zavjesa kao i onih s kolutovima ili ušicama. Aluminijske karniše su nešto modernijeg dizajna, minimalističnije su, ali na njih se mogu objesiti samo zavjese koje se klasično vješaju na žabice. Lagane su i tihe. Stropne karniše s kanalom su najmanje vidljivi sustav koji omogućuje zavjesama i zastorima da se u potpunosti prezentiraju. Odabir bi trebao biti u skladu s osobnim preferencijama.

  U našoj ponudi, osim karniša, pronaći ćete i veliki izbor svih dodataka potrebnih za njihovo vješanje. Zavjese i zastori, kao i ostali ukrasi za prozore poput roleta, nosača i žabica, također su dostupni u trgovini Emmezeta.

   

   

   

  Prijavite se na besplatni newsletter

  kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!