locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Slike

Filtrirajte rezultate

                                                                                                                             Slike

 

Zidovi svakog stana najveći su prostor za uređenje. Naravno, značajan dio zidova bit će prekriven komodama, ormarima, policama ili drugim namještajem, ali unatoč tome, značajan postotak tih površina i dalje će ostati prazan. Da biste interijeru dali malo individualnosti, potrebno je odabrati odgovarajuće slike, grafike ili plakate. One će nadopuniti cjelinu i aranžman učiniti kompletnim. Međutim, vrijedi se prisjetiti da ukrasi u obliku slika trebaju zadovoljiti određene kriterije da stvarno budu ukras. Obratite pozornost na veličinu, stil, lokaciju. Pogledajte kako odabrati sliku za interijer.

 

 

Gdje objesiti plakat ili sliku na zid?

Prije nego što odaberete odgovarajuću sliku, prvo odaberite mjesto gdje će stajati. To je važno jer ćete zahvaljujući tome znati koliko veliku sliku možete kupiti, ali i pomoći u potrazi za  odgovarajućim stilom i shemom boja u kojoj bi trebala biti. Dobro razmislite o tome koja će slika najbolje naglasiti unutrašnjost dnevnog boravka, kuhinje, hodnika ili spavaće sobe. Odaberite nešto što će naglasiti vaš karakter i zadovoljiti vas. Tada će to biti izbor u skladu s cijelim karakterom interijera.

Što još treba uzeti u obzir:

Veličina sobe  - za male prostorije kao što su kuhinja ili spavaća soba, dobro je odabrati nešto manje slike, čija se veličina ne bi primijetila, na primjer, u velikom dnevnom boravku. Veća slika mogla bi preplaviti interijer i potpuno dominirati njime. Stoga bi veće slike trebale visjeti, na primjer, u dnevnom boravku, ali isto tako možete kombinirati više manjih slika pomoću kojih ćete stvoriti dodatan ukras.
Glavni motiv slike –  bilo bi dobro da tema slike odgovara prostoriji, ali i da bude vaš odraz. Na taj način ćete pokazati povezanost slike s karakterom članova kućanstva. Međutim, prilikom odabira slika za dječju sobu, kuhinju ili spavaću sobu imajte na umu da bi se one svojom tematikom trebale uklopiti u prostoriju.
Okvir slike  - jedan od najboljih načina odabira okvira za sliku je da barem jedna boja sa slike iste nijanse kao okvir. Također biste trebali obratiti pažnju na uzorak samog okvira, tako da ne dominira nad temom i da se uklapa u cjelinu.
Osim slika, zidove je moguće ukrasiti na mnogo drugih načina. U trgovini Emmezeta nadopunili smo ponudu zidnih dekoracija modernim zidnim foto tapetama, zidnim pločama i lajsnama od stiropora.

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!